Att skriva sin historia

Skrivande är lite som egenterapi. Processen under skrivandet ger möjlighet att se och förstå sig själv. Det kan vara ett sätt att göra sammanhangsmarkeringar runt sina upplevelser. Jag erbjöd mig att skapa en riktig bok av min pappas memoarer eftersom jag har eget förlag och erfarenhet av formgivning och utgivning av böcker. Jag är så tacksam för möjligheten att få ge något tillbaka av allt min pappa gjort för mig. Lika stor som glädjen över detta är stoltheten och fascinationen som infinner sig när jag under redigeringen läser det han skrivit.

Förhoppningsvis kommer boken att läsas inte bara av barn, barnbarn och kommande barnbarnsbarn utan även av människor som är intresserade av hur livet kunde se ut i mitten av 1900-talet och hur en liten kille med en väldigt speciell hjärna använde sig av kreativitet och uppfinningsrikedom i såväl nyfikenhet och livslust som för att hantera smärtsamma händelser i livet. Den som gillar tekniska experiment och bilar kommer att älska de detaljerade beskrivningarna.

Boken kommer endast att kunna köpas genom EsSenses förlag eftersom den till en början varit avsedd för de närmaste släktingarna och därför är tryckt i liten upplaga. Jag tycker dock texten är både välskriven och läsvärd med små anekdoter och utförliga beskrivningar av diverse experiment och tekniska konstruktioner/uppfinningar.

I egenskap av samtalsterapeut kan jag förstås inte låta bli att notera att den lilla killen – senare unga mannen – under tuffa perioder i livet haft stor hjälp av sin kreativitet, förmåga att uppslukas av sina intressen och säkerligen också en gnutta humor.

Bok - Mitt första halvsekel

Hej, mitt namn är Sigvard Zetterström. Det här är en till viss del ganska detaljrik återberättelse av en vanlig svensk killes liv i ett Sverige under senare delen av nittonhundratalet. Detaljrikedomen rör sådana saker som fastnat i minnet eller som där jag genom att se på gamla foton, plockat bland skolbetyg och bläddrat i almanackor kunnat återkalla händelser som jag glömt. Ibland har minnet, eller det jag trott mig minnas, fått ge vika för fakta som funnits i de gamla dokumenten. Vänta dig inte någon särskilt spännande historia, men så här var i alla fall mitt första halvsekel.

Scroll Up
%d bloggare gillar detta: