Ur Mitt liv & kommentatorspåret

Inledning

Mitt liv har präglats av psykisk ohälsa från och till. Under större delen av mitt liv sedan jag fick min första fullskaliga psykos 2009 har jag varit frisk och normalstörd. Att titeln till detta alster går under namnet Mitt liv och kommentatorspåret beror på att jag har en benägenhet att kommentera mig själv med andra människors röster, vilket kan låta en aningens diffust, och diffust är just vad det är. För att inte tala om enerverande. Lyckligen kan jag manipulera det mesta hur jag vill om jag bara anstränger mig.  

Numera har jag fått diagnosen “Schizo-affektiv” vilket jag själv tror stämmer om man nu skall sätta etikett på det hela. Stundtals har jag haft stora problem med att hantera mig själv och lidit av överväldigande ångest. Lite surrealistiskt med tanke på att jag arbetar inom sjukvården som kurator. 

Denna bok ger dig en inblick i mitt liv genom anteckningar som jag har sparat i flera års tid. Texten beskriver det som jag har varit med om utifrån mitt eget perspektiv. Det är väldigt mycket reflektioner och ironiska utsagor om allt och ingenting som jag har funderat över tillsammans med dikter och låttexter. I slutet på boken har jag lagt till en stor del av mina samlade låttexter. 

Musik är, och har alltid varit något som jag har hållit på med. Jag skrev min första låt till min mormor när jag var omkring fem-sex år gammal. 

När det gäller musiken ser jag inte mig själv som någon artist direkt. Jag ser mig som en låtskrivare. Börjar jag med något så slutar jag inte förrän det är klart. Kanske är det därför som det har blivit i sådana mängder. Lever även i alkoholismens stjärntecken, vilket betyder att jag har utforskat den dimensionen tillräckligt vid det här laget. 

Jag är utbildad socionom/välfärdskondom, och har studerat vid Umeå universitet i tre och ett halvt år. Att jag hamnade inom socialt arbete beror på att jag arbetade ett tag på Sofiedal, ett äldreboende i Ljungskile. Där fick jag reda på att det fanns något som hette socionom. Under min studietid och även ett år därefter jobbade jag inom socialpsykiatrin som boendehandledare och på ett LSS-boende och var även kontaktperson åt en ung man med schizofreni. Vi har fortfarande kontakt nästan dagligen. 

Scroll Up