Vän med fienden inuti

Bokpresentation:

Vem är jag? Vem var jag? Kan vi finnas på samma gång?
Jag stängde dörren och sprang för livet i femton år för att inte min historia skulle komma ikapp mig.

Till slut orkade jag inte längre springa ifrån mig själv. Så jag stannade upp och vände mig om för att en gång för alla göra upp med fienden inuti.

Nästan samtidigt som jag började berätta, fundera, minnas, skriva kom en del beteenden som tillhörde mitt förra liv - Då - tillbaka. Jag blev rädd att jag tagit mig vatten över huvudet. Att det som kom i form av känslor och minnen överväldigade mig och hade startat en bakåtprocess.

Att bli vän med det förflutna och integrera mitt gamla jag med mitt nya var inte helt riskfritt, men nödvändigt.

Det som hjälpte mig var trygghet, tålamod och värme i terapirelationen, mitt skrivande, och att jag till sist lärde mig använda compassion.
Vem är jag? Vem var jag? Kan vi finnas på samma gång?
Jag stängde verkligen den där dörren och sprang för livet i femton år för att inte min historia skulle komma ikapp mig.
Till slut orkade jag inte längre springa ifrån mig själv. Så jag öppnade dörren för att en gång för alla göra upp med fienden inuti.
Nästan samtidigt som jag började berätta, fundera, minnas, skriva kom en del beteenden som tillhörde mitt förra liv – Då – tillbaka. Jag blev rädd att jag tagit mig vatten över huvudet. Att det som kom i form av känslor och minnen överväldigade mig och hade startat en bakåtprocess.
Att bli vän med det förflutna och integrera mitt gamla jag med mitt nya var inte helt riskfritt, men nödvändigt.
Det som hjälpte mig var trygghet, tålamod och värme i terapirelationen, mitt skrivande, och att jag till sist lärde mig använda compassion.

Att själv ha erfarenheter av svåra psykiska problem kan vara en tillgång. Men bara om den används tillsammans med ödmjukhet och insikt i att vi alla lever under olika villkor och har olika förutsättningar, upplevelser och erfarenheter. Syftet med boken är att ge en bild av hur svårt det kan vara att komma till rätta med djupa anknytningsskador och dissocierade känslor.

Det är inte problemets art eller hur jag löste det som är viktigast. Inte heller vilka metoder som användes i just mitt fall. Det handlar om hur. Hur hjälpen gick till. Värdet av den terapeutiska relationen.

I mitt arbete har jag mött många som upplevt frustration och uppgivenhet innan förståelse och insikter har blivit tillräckligt integrerade i vardagen och resulterat i den önskade förändringen. Jag vill genom min egen berättelse förmedla ett inifrånperspektiv av en behandlings- och förändringsprocess. Eftersom jag själv arbetar som samtalsterapeut finns inslag av egna reflektioner och teoretiska förklaringsmodeller

Smakprov

Jag har två böcker till på gång. De handlar om vad som fanns innanför den stängda dörren. En av dem kommer ut i början av 2020

Fyll i kontaktformuläret om du vill köpa en bok direkt av mig. Ange din adress i meddelanderutan.

Pris: 140 kr + frakt 30 kr